Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно турбините ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
    . Също забелязах, че неговото турбо издава различен звук от моя, неговото можех да го чуя чак през затворените си джамове (издаваше много заплашителен и силен рев), а двигателя няма нищо общо със звука на моя...Имам чувстово , че бензин слушам.
    Най-вероятно е с риплейсмънт филтър колата му... тя и мойта така ама промяната в звука е почти нулева защото моя си влиза в кутията и е с размерите на оригиналния а той ако е сложил някой конусен и е изхвърлил кутията много ясно че ще реве... Само за пример Punto 1.2 Sporting с конус като го форсираш е като мини Ферари (точно заплашително както го описваш ти) а смятай турбината като смукне какъв е дебита на въздуха преминаващ през филтъра.

П.П. Турбото доколкото съм забелязал съска а не реве
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
    Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
      Ами аз това го знам от Бобо. Той ако не знае ... кой? Ето и Пинко потвърди - тя неговата (бивша вече) е от 136 коньовите.
      Само да кажа че като си купих колата (136к.с.) Бобо я закачи на компа и ми каза кво и е състоянието... още помня как ми казва думите които тогава ме озадачиха: "Нещо не ми харесва геометрията на турбото ти." В последствие разбрах за турбини с променлива геометрия и много други неща за колите а все още нищо не разбирам .... Та тази реплика на каква мисъл ви навежда.... обикновените турбини имат ли така наречената "геометрия" или тя е присъща само на тези с променлива.... Както и да е аз го питах за смяна ли е той каза: "Не бе перфектна си е се пак е кола на 8 години... Имаш поне 200К километра живот в нея" така че аз съм си доволен и спокоен....

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
        П.П. Турбото доколкото съм забелязал съска а не реве
        Някои реват, дръги съскат, а трети си умират без някакви видими симптоми. Както казва един познат доктор: 'пушачите си отиват от рак на дробовете, пиячите - от рак на черния дроб, а останалите - от обикновен рак'

Иначе и на мен ми стана интересно как точно влияе променливата геометрия на звука на турбината
        Last edited by trustworthy; d.m.y г., 20:17.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
          Някои реват, дръги съскат, а трети си умират без някакви видими симптоми. Както казва един познат доктор: 'пушачите си отиват от рак на дробовете, пиячите - от рак на черния дроб, а останалите - от обикновен рак'

Иначе и на мен ми стана интересно как точно влияе променливата геометрия на звука на турбината
          Искаш да кажеш че съскането е признак за умирачка така ли?

Comment

Свирене по-точно .. ДА !
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
              Свирене по-точно .. ДА !
              Е аре стига де мойта СЪСКА като давам газ и се чува само като минавам покрай сгради които да връщат звука и съска точно като Туарега дето карах и е на 900 км .... и неговата ли е за смяна?

Comment

Искам да кажа, че няма гаранция. Дали съска, свири, скърца, трака...
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Е аре стига де мойта СЪСКА като давам газ и се чува само като минавам покрай сгради които да връщат звука и съска точно като Туарега дето карах и е на 900 км .... и неговата ли е за смяна?
                  Има разлика между наще и тези на Туарега Ама попринцип знам , че е на лошо като свистят така .. ноо де да знам дано бъркам , че и мойта свири

Comment

айде стига бе че то тва да свистят и да съскат им е основаната функция еее баси
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                      айде стига бе че то тва да свистят и да съскат им е основаната функция еее баси
                      Е тва е отговор Евала... начи да не се притеснявам :Д

Comment

Има разлика между наще и тези на Туарега Ама попринцип знам , че е на лошо като свистят така .. ноо де да знам дано бъркам , че и мойта свири
                        Е каква е тая разлика? Да не се върти наобратно на туарега турбината И аз знам, че Не е много добре да свири сушоарчето, но най-сигурният начин е, ако имаш съмнения за турбината, да я закараш да я свалят и да я стендоват. Иначе за някои турбините съскат, за други свирят...субективно е усещането.
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                          Е каква е тая разлика? Да не се върти наобратно на туарега турбината И аз знам, че Не е много добре да свири сушоарчето, но най-сигурният начин е, ако имаш съмнения за турбината, да я закараш да я свалят и да я стендоват. Иначе за някои турбините съскат, за други свирят...субективно е усещането.
                          Еми не е ли по-голяма ? Аз не че съм голям разбирач , но все си мисля , че като е по-голяма се чува повече .. мое наблюдение

Comment

Еми не е ли по-голяма ? Аз не че съм голям разбирач , но все си мисля , че като е по-голяма се чува повече .. мое наблюдение
                            И аз имам такива наблюдения
                            _______
                            146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Ако твоята турбина има по-особено звук, си приготви ~2000 лева - съвсем скоро ще ти потрябват.
                              Я опиши какво имаш предвид "особен звук"? Щото има доста особени и особени звукове
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                                Ами аз това го знам от Бобо. Той ако не знае ... кой? Ето и Пинко потвърди - тя неговата (бивша вече) е от 136 коньовите.
                                Коки и аз го знам от Екстрийм Тунинг и от "Турбо- механика" от където го взех моето, но все тая дали е с променлива или не.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

Working...
                                X